Uitdagingen en moeilijke periodes horen bij het leven, maar soms kan het teveel  zijn of worden. Je raakt emotioneel uit balans. Dan kunnen o.a. neerslachtige of depressieve gevoelens, gevoelens van angst of onrust, lusteloosheid, geen perspectief meer zien ‘de kop’ op steken. Het kan ook zijn dat je vragen hebt die je mens-zijn raken en dat je op zoek bent naar de diepere waarde of zin van het leven.

Herken je je in de bovenstaande situaties dan kan analytische therapie, ontstaan vanuit de dieptepsychologie, iets voor je betekenen. Bijna een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Zij geven tijdelijk verlichting maar ze lossen de oorzaak van je probleem helaas niet op. Analytische therapie helpt je om op eigen kracht weer veerkrachtig en vitaal in het leven te staan. Je bent beslist niet ziek maar je levenslust is ondergesneeuwd geraakt.

Bij analytische therapie gaat het om innerlijk ervaren. Het is geen gedragsaanpassing of onderdrukking van werkelijke drijfveren maar een herkenning en erkenning van wie je als mens bent en mag zijn.

In gesprekken gaan we samen op zoek naar de kern en zetten we de stappen die nodig zijn. Je zult merken dat je jezelf beter leert kennen, remmers doorbreekt en (weer) levenslustig wordt. Soms is de oorzaak snel duidelijk, maar ook onbewuste ervaringen uit je verleden kunnen een rol spelen. Een week in de bergen kan, als je dat wilt, onderdeel uitmaken van jouw therapie.

Zijn wie je bent

Je  mag zijn wie je bent
om te worden  wie je bent,
maar nog niet kunt zijn.

En je mag het worden op jouw manier
en in jouw tijd.

Anna Terruwe
Deurne

Lid beroepsverenigingen:  RBCZ, Jungiaanse Vereniging voor Analytische Therapeuten Nederland (J.V.A.T.N.)