Vitaliteit & Burnout-preventie

Sta jij van binnen onder spanning, trap tijdig op de rem!

Je kunt denken aan

  • Het gevoel hebben dat je meer overleeft dan leeft.
  • Een lage energiebalans; steeds vermoeider en/of minder plezier hebben in de dingen de je doet.
  • Teveel stress ervaren in je leven.
  • Neerslachtige gevoelens.
  • Zingeving missen.

Bij vitaliteit werk je aan het verhogen van je emotionele balans; het evenwicht tussen ratio en gevoel. Je zult merken: hoe meer je in verbinding staat met je 'echte' gevoel en je je hoofd er op de goede wijze bijhoudt, hoe energieker je wordt en je ‘van binnenuit’ levenslust, kracht en/of richting vindt.

Burnout

Ik kan niet meer

Kom je niet meer tot rust, zie je er als een berg tegenop om morgen weer naar het werk te gaan, kun jij je niet meer ontspannen en van het leven genieten?

Burnout ontstaat als je tegen je gevoels- en levensstroom in werkt en maar doorgaat. Werken en leven kosten steeds meer moeite, tot het niet meer gaat, je de grip hebt verloren en je opgebrand bent. Het proces van zelfontplooiing brengt je (terug) naar je eigen kracht, om vandaar uit anders, vitaal en met plezier in je werk te staan. Ook als de weg terug naar werk ver weg lijkt, je weinig zelfvertrouwen hebt, hobbels ervaart of ertegen op ziet om weer in de oude situatie terecht te komen, ontstaan er nieuwe openingen.

Samen onderzoeken we de bron van je burnout. Daarna stel ik een persoonlijk begeleidingstraject op. Dit traject is gericht op een stapsgewijze terugkeer naar werk. Naast je persoonlijkheid en privésituatie, kunnen ook je werkomstandigheden van invloed zijn op het krijgen van een burn-out.

Het traject wordt naar behoefte ingevuld met coaching of therapie. 'Zelfontplooiing in de bergen' kan, als je dat wilt, onderdeel uitmaken van jouw traject.