Authenticiteitspsychologie

brentjens authenticiteitspsychologie

Een dieptepsychologische benadering vanuit het leven

De dieptepsychologie onderzoekt de psyche en de werking van het onbewuste. Freud, Adler en Jung zijn de grondleggers van de dieptepsychologie. Zij hebben met hun werk de innerlijke belevingswereld en het onbewuste binnen de hedendaagse psychologie een basis gegeven.

Mijn levens- en werkervaring en opleidingen van de afgelopen 25 jaar heb ik geïntegreerd in een toegepaste dieptepsychologie; brentjens authenticiteitspsychologie. Dieptepsychologie, bewustwording ‘Wie ben ik?’, potentieelontwikkeling, loopbaan en zingeving worden op maat geïntegreerd en ook toepasbaar gemaakt voor organisaties.

Naast mijn levens- en werkervaring laat ik mij inspireren door mijn autonome, vrije denkkracht en innerlijk weten. Maar ook door de dieptepsychologie van Jung, die mijn denken heeft verrijkt, de opleidingen die ik heb gevolgd, de natuur en alle bijzondere mensen die ik heb mogen ontmoeten.

Authenticiteitspsychologie

Het ontwikkelen van authenticiteit, hoe doe je dat?

Elke ontwikkeling is uniek, geen mens is in een model of methode te vatten, maar samen met jouw persoonlijke levensverhaal kan de brentjens authenticiteitspsychologie© een behulpzame houvast zijn bij het vinden en kunnen handelen vanuit eigenheid, persoonlijke kracht of jouw diepere drijfveer.

Als jij van daaruit kunt handelen, blijf jij veerkrachtig en op het goede spoor om dat te bereiken wat nodig is of wat jij ten diepste wilt. Jij kunt stappen zetten die jou van binnenuit vrij en gelukkig maken. Stappen die jij eerder niet kon maken.

brentjens authenticiteitspsychologie in een notendop

  • Gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarbij de natuurlijke ontwikkeling van de mens en bezieling centrale begrippen zijn.
  • Jij en jouw levensenergie, levenslust, verlangens en het leven zelf staan voorop. We werken vanuit jouw levensverhaal. Onbewuste drijfveren en patronen, waardoor je telkens in hetzelfde terecht komt, kunnen dan doorzien en ontmaskerd worden.
  • Zorgt ervoor dat je de regie kunt nemen én voeren om je binnen- en buitenwereld met elkaar in overeenstemming te brengen.
    Werkt op gedrags-, houdings- en identiteitsniveau. Combineert bewustwording (benodigde diepgang) met aanwijzingen voor gedrag en oefeningen in de praktijk waar je direct mee aan de slag kunt.
  • De groei van de mens, achter zijn rol of functie, is de basis van waaruit gewerkt wordt.
    De inner leadershipprincipes en het brentjens authenticiteitsmodel© geven een herkenbaar ‘uit het leven gegrepen’ kader.
  • Is een levensweg en een houding, waarbij het gaat om ‘naar binnen’ te kijken om naar buiten toe, in de wereld, resultaten te boeken;
  • Jij blijft geen toeschouwer van maar wordt deelnemer aan je eigen leven. Je wordt in je kracht gezet en ontplooit dat wat echt is: wie je ‘van nature’ bent.

Er is nog zoveel meer te vertellen

Het liefste ontmoet ik jou in een persoonlijk gesprek, zodat ik op al je vragen in kan gaan. Voel je vrij om kennis te maken en om je situatie gewoon eens voor te leggen. Je kunt bellen, mailen of een afspraak maken voor een gratis, online of fysiek, gesprek. Ik kijk erna uit om je te ontmoeten.